دراین مطلب متوجه می شویم که چرا باید به کبدمان اهمیت دهیم و با متابولیسم و هپاتوسیت آشنا می شویم.پس با ما همراه باشید ...
کبد دستگاه فرآوری شیمیایی بسیار ویژه ای در بدن است.۳۰ درصد خون بدن در هر دقیقه در کبد جریان می یابد و واکنش های شیمیایی برای سم زدایی، افزودن و ذخیره کردن مواد غذایی ضروری بر روی آن صورت میگیرد. این فرآیند حیاتی را « متابولیسم » می نامند و سلولهای کبد که «هپاتوسیت» نامیده می شود این کار را انجام می دهند تابدن به خوبی کار کند. در واقع کبد همواره در حال کار است و از بدن مراقبت می کند.

چه اتقاقی هنگام هضم غذا می افتد؟
هنگامی که غذاهضم می شود، مواد مغذی وارد خون می شوند و مستقیما برای فرآوری به کبد می روند. بسته به کم و زیاد بودن این مواد در خون، کبد آنها را در خون به جریان می اندازد یا برای زمان نیاز ذخیره می کند.

کبد کارخانه ی چربی سازی
کبد کارخانه ی چربی سازی بدن است؛ در کبد چربیها شکسته می شوند و به صورت لیپوپروتئین، کلسترول و فسفولیپید ترکیب می شوند. اگر چربی بیش از حد نیاز باشد، کبد اسیدهای چرب و گلیسرول را با هم ترکیب می کند و به صورت مولکول های چربی در می آورد و در قسمت های مختلف بدن (مثلا زیر پوست) ذخیره می کند. سپس هنگامی که انرژی بدن کم می شود، یعنی بین وعده های غذایی یا در زمان ورزش، دوباره همین سلول های چربی را به گلیسرول تبدیل می کند و اسیدهای چرب باقیمانده نیز منبع دیگری برای انرژی هستند.